Als je de wereld niet kan veranderen, zorg er dan voor dat de wereld jou niet te veel verandert

 


OSHO ZEN TAROT

De Osho Zen Tarot is een hele mooie tarot, die helemaal anders is dan wat we gewend zijn van de tarot. De afbeeldingen zien er anders uit en ook de uitleg van de kaarten is gedurfd en niet traditioneel. Ze getuigen van een heel diep inzicht.
Deze tarot is geïnspireerd door Zen, een filosofie die ervan uitgaat dat gebeurtenissen die we in de buitenwereld ervaren een reflectie zijn van onze eigen gedachten en gevoelens. De inzichten die deze tarotkaarten geven zijn soms confronterend en gaan over hoe we nu in het leven staan en welke moeilijkheden of mogelijkheden die we daarbij creeëren.

Probeer nog eens


Osho Zen Tarot

53. De Droom

Zen Tarot Card
De Droom

Dit is door de eeuwen heen keer op keer gezegd. Alle religieuze mensen hebben dit gezegd: 'Alleen komen we ter wereld, alleen moeten we weer vertrekken.' Al het samenzijn is een illusie. Het idee van samenzijn komt alleen maar in ons op omdat we alleen zijn, en dat alleenzijn doet pijn. We willen ons alleenzijn verdrinken in relaties met anderen... Daarom raken we zo verstrikt in de liefde. Probeer dit te begrijpen. Normaal denk je dat je verliefd bent geworden op een man of vrouw omdat hij of zij een mooi mens is. Dat is niet waar. De waarheid is juist het tegendeel: je bent verliefd geworden omdat je niet alleen kunt zijn. Je zou toch wel verliefd zijn geworden. Je wilde jezelf op de een of andere manier ontlopen. En er zijn mensen die niet verliefd worden op vrouwen of mannen - zij worden verliefd op geld. Ze storten zich in geldzaken of streven naar macht, ze worden politicus. Dat is ook om je alleenzijn te ontlopen. Als je de mens gadeslaat, als je jezelf intens gadeslaat, zul je versteld staan: al je activiteiten kunnen tot één enkele bron worden herleid. Die bron is dat je bang bent om alleen te zijn. Al het andere is maar een excuus. De ware oorzaak is dat je je heel erg alleen voelt.

Osho Take it Easy, Volume 2 Chapter 1

 

Kommentaar

Op een sprookjesachtige avond zul je je ideale partner ontmoeten, die in al je behoeften voorziet en al je dromen in vervulling brengt. Zo is het toch? Mis! Deze fantasie, waar liedjesschrijvers en dichters zo graag op voortborduren, is gebaseerd op herinneringen aan de baarmoeder, waar we zo veilig en één met onze moeder waren. Het is geen wonder dat we ons hele leven ernaar hunkeren naar die plek terug te keren. Maar om het keihard te stellen: dat is een kinderdroom. En het is verbazingwekkend hoe hardnekkig we ons, oog in oog met de realiteit, eraan vastklampen. Niemand, je huidige partner niet en ook een droompartner van de toekomst niet, heeft de plicht jou het geluk op een presenteerblaadje aan te reiken - dat zouden ze ook niet kunnen, al zouden ze het willen. De ware liefde komt niet als je probeert je innerlijke armoede op te heffen door afhankelijk te zijn van een ander, maar als je je eigen innerlijke rijkdom en volwassenheid ontwikkelt. Dan heb je zoveel liefde te geven dat je vanzelf minnaars aantrekt.      dekleinebron.be       bioritme.zweb.be   
www.esoterie.zweb.be | webdesign CtrlZ | © CtrlZ 2022