Als je de wereld niet kan veranderen, zorg er dan voor dat de wereld jou niet te veel verandertBereken je Chinese horoscoop

chinese horoscoopOok de Chinese astrologie hanteert dierenriemtekens, die echter verschillen van de Westerse. In de Chinese vinden we tekens zoals de Rat, de Os, de Tijger, de Haas, de Draak, de Slang, het Paard, de Geit, de Aap, de Haan, de Hond en het Varken. Bovendien is niet zoals de Westerse astrologie elke maand een ander teken aan de beurt. Neen, in de Chinese astrologie staat elk jaar een ander teken in de schijnwerper. Verder houdt men in de Chinese astrologie ook rekening met Yin en Yang. In de even jaren domineert het Yang-element, dat staat voor mannelijkheid en helderheid, terwijl tijdens de oneven jaren de Yin-waarden overheersen, die samengaan met het vrouwelijke, het aardse, de duisternis, enz. Tot slot maakt de Chinese astrologie ook gebruik van de vijf elementen, waaronder hout, vuur, aarde, metaal en water.

Aan de indeling van de Chinese dierenriem is tevens een mooie legende verbonden. Zo wordt verteld dat Boeddha, voor hij van de aarde vertrok, alle dieren tot zich roep. Echter, er kwamen slechts twaalf dieren opdagen. Boeddha beloonde deze dieren voor hun komst, door elk jaar naar één van hen te noemen.

Voer je geboortegegevens in en druk op de knop "bereken", dan kijg je je chinese sterrenbeeld en je element te zien.

Je Chinese Horoscoop/ Sterrenbeeld luidt:

      dekleinebron.be       bioritme.zweb.be   
www.esoterie.zweb.be | webdesign CtrlZ | © CtrlZ 2024