Als je de wereld niet kan veranderen, zorg er dan voor dat de wereld jou niet te veel verandert

 


OSHO ZEN TAROT

De Osho Zen Tarot is een hele mooie tarot, die helemaal anders is dan wat we gewend zijn van de tarot. De afbeeldingen zien er anders uit en ook de uitleg van de kaarten is gedurfd en niet traditioneel. Ze getuigen van een heel diep inzicht.
Deze tarot is geïnspireerd door Zen, een filosofie die ervan uitgaat dat gebeurtenissen die we in de buitenwereld ervaren een reflectie zijn van onze eigen gedachten en gevoelens. De inzichten die deze tarotkaarten geven zijn soms confronterend en gaan over hoe we nu in het leven staan en welke moeilijkheden of mogelijkheden die we daarbij creeëren.

Probeer nog eens


Osho Zen Tarot

27. Genezing

Zen Tarot Card
Genezing

Nee, je draagt je wond met je mee. Met een ego is je hele wezen een wond. En die draag je met je mee. Niemand is erop uit je te kwetsen, niemand ligt daadwerkelijk op de loer om je te kwetsen; iedereen is bezig zijn eigen wond te beschermen. Wie heeft er de energie voor? Maar toch gebeurt het, want je bent zo bereid verwond te worden, je bent er zo klaar voor, je bent elk moment op alles voorbereid. Je kunt iemand die in de tao leeft niet raken. Waarom niet? Omdat er niemand is om te raken. Er is geen wond. Hij is gezond, genezen, heel. Dit woord 'heel' is een prachtig woord. 'Heel' komt van het geheel en het woord 'heilig' komt ook van het geheel. Hij is heel, geheeld, heilig. Wees je bewust van je wond. Laat haar niet groter worden, laat haar genezen. En ze kan pas genezen als je tot op de wortels gaat. Hoe minder je je hoofd gebruikt, des te sneller geneest de wond; zonder hoofd is er geen wond. Ga zonder hoofd door het leven. Leef als een totaal wezen en accepteer de dingen. Probeer het eens vierentwintig uur lang - totale acceptatie, wat er ook gebeurt. Als iemand je beledigt, accepteer het, reageer er niet op, en kijk wat er gebeurt. Plotseling voel je een energie in je stromen die je niet eerder hebt gevoeld.

Osho The Empty Boat Chapter 10

 

Kommentaarmargotdorren.be       dekleinebron.be       bioritme.zweb.be   
www.esoterie.zweb.be | webdesign CtrlZ | © CtrlZ 2021